Road trip
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
25 Maart 2008 | Zweden, Uppsala
Het weekend erna zijn we naar Stockholm gegaan. Dmitry, de russische jongen die met ons op de huskisleetocht was, was jarig en had ons uitgenodigd. Leuk, weer nieuwe mensen en een andere omgeving. We hadden zelf wat drank meegenomen, want in Uppsala doe je dat bij alle feestjes. Tijdens t diner bij de pizza hut namen we alvast een slokje... Hier bleek dat niet nodig te zijn, hij had zelf liters drank ingeslagen. In het begin leek het een beetje een suf feestje, maar uiteindelijk hebben we ons prima vermaakt! Laten we zeggen dat we ons een avondje als 16-jarigen hebben gedragen en dat we allemaal een enorme kater hadden de dag erna! Gelukkig begint de lente langzaam aan zijn koppie te laten zien; we hebben heerlijk in t zonnetje kunnen uitbrakken!
Pasen kwam eraan, en we wisten van te voren dat alle nations dicht zouden zijn; die van ons zelfs een hele week! Om ons niet te vervelen hebben we een auto gehuurd voor een road tripje door Zweden. Op de ochtend van goede vrijdag zijn we, Matthijs Pauline Christina en ik, om 10 uur vertrokken richting het oosten, zonder echt een plan. We wisten dat we 's avonds in Mora wilden slapen, want daar in de buurt was een mooi national park hadden we ons laten vertellen. Na wat rondgebel voor hostels konden we wel voor een goede prijs bij een broer slapen... T klonk allemaal een beetje vreemd, maar uiteindelijk hebben we dus gewoon bij iemand in huis geslapen in plaats van een hostel.
De volgende dag zijn we richting het national park gegaan. We waren blijkbaar de enigen die dat in deze tijd van het jaar wilden doen, want er lag 1.5 meter sneeuw voor de ingang van het park... Aan het gastenboek te zien (dat in een plastic zakje op de grond lag...) was er inderdaad al weken niemand geweest. Aangezien we het toch wilden proberen, zijn we door meters sneeuw heen geploeterd, om vervolgens toch maar te concluderen dat dit niet zo een goed idee was; het zou zo maar op een rampenverhaal uit kunnen lopen als het begon te sneeuwen en we onze voetstappen niet meer zagen.. Het bleek verstandig te zijn om om te keren, want even later begon het inderdaad te sneeuwen!
Onze tocht ging verder door besneeuwde bergen, bossen en meren. Ik had voor mijn komst naar Zweden wel eens sneeuw gezien, maar dat was voornamelijk op wintersport, in de bergen. Hier zijn enorme meren compleet bevroren en bedekt met sneeuw. Stel je voor; strak blauwe lucht, sneeuwwitte sneeuw die schittert in het zonnetje en in de wijde omgeving niemand te bekennen... Zweden is echt prachtig! Als je goed naar de kaart kijkt, ondek je op elke centimeter wel een meer of een rivier.
's Avonds sliepen we in een allerschattigst hostel aan, natuurlijk, een meer. Het was heel helder, en de maan was heel mooi, groot en fel. Helaas is dit moeilijk op foto's vast te leggen. Op zondag hebben we pasen gevierd door naar de Noorse grens te rijden, aangezien we er dicht in de buurt waren. Op aanraden van de nederlandse hosteleigenaar hebben we een andere route terug genomen, wat wereklijk prachtig was. Helaas hebben we geen elanden gezien, maar wie weet komt dat nog een keer.
Een van onze laatst punten van de trip was een mooi uitkijkpunt. Het boekje schreef al over klamme handjes, maar een prachtig uitzicht. Het begon met een stuk weg met een helling van 20 % waar we even moesten uitstappen zodat matthijs een aanloop kon nemen met de auto. Bijna boven, na ongeveer 10 minuten, redden we het laatste stukje niet meer. Matthijs zou m even achteruit rijden en proberen te keren. Bij dat eerste ging het al mis; de auto zat vast! Heel hard duwen aan de achterkant had geen zin, gelukkig hadden we aan de voorkant meer succes en lukte het uiteindelijk de auto los te krijgen én te keren! Gelukkig maar, want ook hier was in geen maanden iemand geweest. De uitkijktoren was namelijk dicht...
Foto's zijn te zien op: http://www.facebook.com/album.php?aid=99683&l=ab6d5&id=840770520
Dan het laatste nieuws; we gaan verhuizen! Naar Flogsta, het grootste studentencomplex van Uppsala; 16 gebouwen, 8 verdiepingen met 2 gangen met 12 mensen. Er is altijd wel wat te beleven en het is maar 10 minuutjes van het centrum, over een vrijwel vlakke weg!
Per 1 april kunnen we erin! Tot die tijd eerst nog even hard leren, want op die dag heb ik ook mn eerste tentamen, want daarvoor ben ik toch eigenlijk hier!
Het gaat hard, ik ben al halverwege...
xxx Lisette
25 Maart 2008 - 15:52
Pauline:
Mooi verhaal! -
25 Maart 2008 - 16:35
Ed:
Studeren in Zweden, een zwaar bestaan hoor!
Loesje: geniet nooit met mate! -
25 Maart 2008 - 19:50
Matthijs:
hoi Lisette
wat maak je toch een hoop mee! succes met de verhuizing
tot snel weer!
groeten -
25 Maart 2008 - 20:52
Frank:
Cool zeg, gave foto's! -
26 Maart 2008 - 10:07
Sandra:
Ha Lisette!
Jullie roadtrip klinkt goed zeg! En wat fijn dat je hier komt wonen :-) Kan ik meer gezonde maaltijden gaan eten met je. Tot gauw!
xx -
26 Maart 2008 - 12:07
Gonny:
Hey hey,
Zo te lezen vermaken jullie je prima:). Super leuk :D. Mooie foto's.
Veel plezier nog beide. -
29 Maart 2008 - 13:45
Michiel:
Supermooi! Het is daar iets kouder dan hier :P Mooie foto's en genoeg geweldige ervaringen! Via wat geheime contacten hier ook mijn weg naar Whisky en bier gevonden :P Al is 2 maanden zonder kater ook wel eens leuk :) Over een maand zitten we alweer in de VS!
Tot snel!
x