1 maand
Door: Lisette
Blijf op de hoogte en volg Lisette
17 Februari 2008 | Zweden, Uppsala
We zitten gewoon al 1 maand in Uppsala! Aan de ene kant is de tijd echt voorbij gevlogen, aan de andere kant lijkt het alsof we hier al jaren zitten.
De maandag na de boottrip naar Estland zijn we dus gaan eten op Värmlands. Hier leerden we een beetje hoe zo een formal dinerparty eruit ziet; veel liedjes zingen enzo. Het was erg gezellig en het eten was lekker. Dinsdag hebben we bij Sandra heerlijke pannenkoeken gegeten, gevolgd door een dansje of twee op Snerikes (de nation die op dinsdag feest heeft).
Woensdag hadden we een etentje van Cambius, de organisatie die buddy's levert aan uitwisselingsstudenten. Ook dit was een kennismaking met een formal diner, en aangezien iedereen uit een ander land kwam, hadden zweedse liedjes niet zoveel zin. Ze hadden wat anders bedacht; laten we iedereen het volkslied van hun land laten zingen! Aangezien wij de enige twee nederlanders waren was mijn oh zo mooie stem wederom goed te horen...
Vrijdag zijn we bij Kalmar nation gaan eten. Normaal op de nations bestel je je eten aan de bar en krijg je een nummertje, maar hier is het op vrijdag anders. Ze hebben dan Smaka, een veganistisch/vegetarisch restaurant. Voor iets meer dan normaal bij de nations kan je lekker vega eten, zijn de tafels leuk gedekt en word je aan je tafel bediend. Gevolgd door een danje en een cocktail of 2, 3, ... op Värmlands al met al een geslaagde avond!
Om de week compleet te maken met etentjes zijn we zaterdag bij mijn buddy gaan eten en hebben we semlor gemaakt, een typisch zweedse lekkernij.
Zondag trad een van de koren van de nations op in de kathedraal in het centrum, erg mooi.
Bij ons in het complex is het nogsteeds behoorlijk uitgestorven, maar Matthijs dacht daar verandering in te brengen met een feestje. Er kwamen redelijk wat mensen op af, en we hebben wat meer mensen van hier ontmoet.
De rest van de week hing eigenlijk aan elkaar van de feestjes; op de nations, corridorparty op Flogsta, een gayparty.... Vanaf nu is het wel weer even klaar met de feestjes voor mij, even bijkomen!
Woensdag ben ik mee gaan doen met een onderwater rugby training! T was erg leuk om te doen, maar er was 1 probleem; ik was verkouden... Voor degenen die wel es gedoken hebben weten dat dit absoluut niet kan als je verkouden bent. Je kan dan je oren niet klaren, en je neusholtes gaan erg veel zeer doen. Aangezien onderwaterrugby zich op de bodem van het (25 bij 50 meter!!) zwembad afspeelt, en wel op 5 meter diepte, kon ik niet alles meedoen. Toch vond ik het erg leuk om te proberen en ik ga zeker nog een keer meedoen als ik niet meer verkouden ben!!
Verder zijn deze week onze zweedse lessen begonnen. Tot nu toe is het voor nederlanders goed te volgen, aangezien je het alfabet bijna net zo uitspreekt als bij ons. Voor engelstaligen is het veel ingewikkelder. Overal waar ik kom probeer ik te zeggen wat ik weet, maar dat is nu nog vrij weinig...
We hebben nog een goeie trip in het vooruitzicht; we gaan naar Lapland! Eerst leek het allemaal niet te kunnen omdat alle hostels vol zaten, maar het is ons toch gelukt! 6 Maart gaan we met het vliegtuig naar Kiruna. Daar overnachten we, om de volgende ochtend met de sneeuwscooter het ijshotel te bezichtigen en daar te lunchen. Zaterdag op zondag gaan we een huskisleetocht maken. We overnachten in de wildernis, met de hoop het noorderlicht te zien!
We gaan samen met Pauline, en als het allemaal lukt ook 2 australische meisjes; zij hebben nogsteeds geen hostel, maar wellicht gaat dat nog lukken!
Komende week doe ik het dus even rustig aan. Wellicht kom ik dan aan de stapel boeken toe die ik heb meegesleept hierheen!
Daaag!
Lisette
ps ik heb mn eerste skinny jeans aangehad en het stond nieteens heel stom...
17 Februari 2008 - 18:08
Michiel:
Een maand alweer! Dat gaat hard! Maar het klinkt dan ook erg gezellig! En mooie uitjes in het vooruitzicht! Geniet ervan!
Groeten uit Sudan!
Michiel -
18 Februari 2008 - 10:13
Inger:
Hee Lisette! Echt super tof dat je naar lapland gaat! Ben heel benieuwd naar de foto's! Veel plezier en dikke kus -
22 Februari 2008 - 15:51
Noortje:
Wat een leuke dingen doe je daar!
xxx -
24 Februari 2008 - 16:01
Oma Tonny:
wat moet dat een geweldige ervaring zijn, lisette, on met een huskislee naar een ijshotel te gaan en daar te lunchen!!Ben benieuwd naar je verhalen. -
10 Maart 2008 - 10:04
Yvette:
Hoi Lies,
Ik lees net dat er grand prix wedstrijdne waren in Uppsala. Marleen Veldhuis heeft daar onder anderen gezwommen. Ben je wezen kijken?
Groetjes, Yvette