Fietstocht en Estland - Reisverslag uit Uppsala, Zweden van Lisette Boer - WaarBenJij.nu Fietstocht en Estland - Reisverslag uit Uppsala, Zweden van Lisette Boer - WaarBenJij.nu

Fietstocht en Estland

Door: Lisette

Blijf op de hoogte en volg Lisette

03 Februari 2008 | Zweden, Uppsala

Hier even een update van onze avonturen!

Vorige week hebben we een flinke fiestocht gemaakt hier in de buurt. Het zonnetje scheen, er lag sneeuw en ijs. Ik heb wat foto's online geplaatst en als het goed is zijn ze via de volgende link te bekijken:
De foto's spreken voor zich denk ik.

We hebben gelunched met een Nederlandse docent hier. Hij had ons uitgenodigd voor een avond op de nederlands-zweedse vereniging, maar toen konden wij niet. De lunch was erg gezellig en hij heeft ons wat dingen uitgelegd over het zweedse leven.
De colleges zijn inmiddels vol aan de gang. Markov processes is nogsteeds vrij simpel. Deze week gaan we de eerste opgaven maken, hopelijk zijn die wat uitdagender dan de colleges. Het vak op vrijdagochtend om 8 uur is best pittig, zeker omdat er geen boek is en we dus als een malle mee aan het pennen zijn! Wellicht speelt het tijdstip ook mee...

Het is nu zondag en we zijn net thuis van de "booze cruise" naar Tallinn, Estland. Vrijdagochtend na college zijn we naar Stockholm gegaan, waar de (enorm grote) boot vertrok. We hadden eigenlijk bedacht volgende week te gaan, maar er ging een grote groep exchange students dit weekend en die vroegen of we mee gingen en tsja, waarom niet!
Na even te ebben rondgelopen in Stockholm gingen we inchecken bij de boot. Een hut voor 4 personen kost 75 euro voor 2 nachten, en op een receptie op woensdag hadden we binnen 5 minuten twee mensen erbij gevonden. Eenmaal op de boot even rondgehobbeld om te kijken wat er allemaal was (night club, casino, bar, fast food 25 h (uur tijdverschil met Estland), etc.) T fastfood was echt heeeeeel erg smerig, maar gelukkig hadden wij al flink gelunched.
Na een biertje of wat in de bar en wat sterkere drank op een van de kamers belandde ik bij de karaoke. De mensen die mij ooit hebben horen zingen kunnen zich wel voorstellen hoe mooi dit was:).
Rond een uur of 3 ging ik toch maar slapen, wat redelijk onmogelijk was, want de boot deed een goede poging al je ingewanden te verwisselen...

De volgende dag in Tallinn was het echt klote weer. In 4 uur tijd hebben we ontbeten, gelunched en avondgegeten, rondgelopen en foto's gemaakt, om vervolgens om 6 uur weer te vertrekken richting Stockholm. De hele dag hadden we al het idee dat we nogsteeds op een boot zaten, en 's avonds kwam de zeeziekte pas goed opzetten. In combinatie met flink wat drank, weinig slaap en op een boot bleek voor veel mensen de 2e dag te veel van het goede. Ik had wat pilletjes gehaald tegen zeeziekte, heb even een uurtje gelegen en toen ging het wel weer prima. Heb de alcohol toch maar even laten staan deze avond. Helaas bleek mn maag het tegen bedtijd toch op te geven, maar het heeft de pret niet gedrukt!

In Tallinn hebben de meesten als een malle alcohol ingeslagen, echt bizar; lege koffers mee de boot op en helemaal vol weer mee terug!

Al met al een erg leuk weekend met veel leuke mensen!

Ik ben opzoek gegaan naar een waterpoloclub hier, maar die schijnen er niet te zijn. Ik heb een onderwaterrugbyclub gevonden, dus daar ga ik binnenkort even een kijkje nemen! Suf baantjes zwemmen verveelt nu al, al is t wel fijn weer eventjes te zwemmen.

Het bevalt hier nogsteeds goed. Het uitgaan zo vroeg is echt wel fijn, en dat samen met het feit dat er nergens gerookt mag worden, maakt t allemaal erg aangenaam! Zo langzamerhand raak ik ook wel gewend aan alle skinny jeans en de hippe kapsels, want daar stikt t hier echt van!

Deze week hebben we wat etentjes gepland staan; morgen op 'onze vereniging' voor de nieuwkomers, dinsdag met de meisjes van de fietstocht; Pauline en Sandra, en woensdag een diner van de faculteit met alle buddy's. Verder zien we wel wat de week ons brengt:).

We vervelen ons dus nog lang niet!

We wilden eigenlijk verhuizen, maar het ziet er naar uit dat dat er binnenkort niet van gaat komen, dus hier mijn adres:

Salixvägen 7, kamer 212, SE-756 42 Uppsala.

Vandaag sneeuwt t flink, ik zie nu de eerst langlaufers voor mn ramen langs schuiven.

Wat is het toch mooi hier!

xxx Lisette

ps de foto's van onze trip naar Tallinn zijn te vinden op: http://www.facebook.com/album.php?aid=86821&l=dc5eb&id=840770520

• 04 Februari 2008 - 08:22

Inger:

Lisette, ik weet hoe mooi je kan zingen! Dus ik denk dat de rest zich aardig heeft vermaakt. Mooie foto's! xxx

• 05 Februari 2008 - 08:21

Frank:

Leuk!
    Vrijdag zijn we naar de LVC gegaan, er draaide een zweedse chick super goede elektro. Grappig!

• 06 Februari 2008 - 10:46

Yvette:

Hey Lisette,

Ik krijg de linkjes naar de foto's niet open. Enig idee hoe dat komt?

groetjes, Yvette

• 07 Februari 2008 - 13:52

T.de.gier:

Ik volg je verblijf daar met interesse.Zo te lezen was Uppsala een goeie keus. Geniet er maarvan hoor, Oma Tonny